Activități

Prin proiectul StudHub UBB beneficiezi de orientare în carieră prin întâlniri individuale sau workshop-uri în grupe mici. Aici vei descoperi modul în care poți formula obiective SMART, cum anume îți poti pune calitățile în evidență în fața angajatorului și ce poți face în timpul factultății pentru a te perfecționa în domeniul ales.

În cadrul workshop-ului dedicat managementul timpului înveți cum să ții cum control procrastinarea și cum să folosești diferite instrumente pentru a programa eficient activitățile. Studenția vine cu multe provocări și una ditnre ele este gestionarea timpului astfel încât să faci față unui program încărcat. Managementul timpului devine o abilitate necesară pentru a ține sub control mulțimea de responsabilități și pentru a nu face proiectele pe ultima sută de metri.

La strategii de scriere academică înveți să redactezi un text științific și să găsești cuvintele potrivite pentru a transforma un simplu referat într-o lucrare academică. Suntem obișnuiți să citim despre termeni de specialitate, însă nu e ușor să formulăm texte care să aibă o structură științifică sau care să folosească în mod corect terminologie de specialitate. Așadar, e de mare folos să știi cum anume poți scrie un proiect sau o lucrare ce întrunește cerințele academice, astfel încât punctajul tău să fie cât mai mare pentru activitatea de seminar sau laborator.

La strategii de luare de notițe înveți să îți organizezi materialele pentru învățare astfel încât să parcurgi cu ușurință materia. Uneori avem tendința de a scrie tot pentru că nu ne dăm seama ce e cu adevărat important din ceea ce regăsim într-un material sau din ceea ce se discută la curs. Alteori ne e greu să facem legătura dintre termeni pentru că totul este nou. Acum ai posibilitatea să folosești instrumente special construite pentru a te ajuta să iei notițe într-un mod organizat, astfel încât să pregătești din timp un material potrivit din care să înveți în sesiune.

Public speaking este un workshop unde vei învăța să structurezi un mesaj oral și să transformi un text într-o prezentare academică.  Modul în care concepi mesajul, dar și modalitatea a-l transmite, controlul emoțiilor în timpul prezentării, limbajul verbal și non verbal – toate acestea reprezintă puncte de bază atunci când susții o lucrare și poți învăța să le gestionezi pentru a te face înțeles de auditoriu și pentru a pregăti o prezentare potrivită pentru rigorile de la facultate.

La managementul emoțiilor în sesiune vei învăța cum se formează emoțiile și cum le poți ține sub control. De multe ori este dificil să gestionăm emoțiile, dar învățând cum se formează ele, care este rolul gândurilor și a schemelor cognitive putem control mult mai ușor stările emoționale cu care ne confruntăm atât înaintea unui examen, cât și în alte contexte importante de viață.

Workshop-ul strategii motivaționale și emoții constructive îți oferă posibilitatea de a învăța despre cum anume ne putem motiva spre succes și ce ne face să păstrăm această motivație pe termen lung. E dificil să păstrăm ritmul de învățare, atunci când examenul e abia în sesiune, e dificil să găsim motivația de a învăța uneori sau de a rămâne în bibliotecă atunci când cei din jur se bucură de evenimente culturale sau de o ieșire cu prietenii. De aceea e important să poți stabili obiective concrete și să găsești resursele necesare pentru a le atinge.

Ți-am spus despre prieteni! În cadrul proiectului am pregătit activități extracurriculare prin care să poți cunoaște și poți colabora cu cât mai multe persoane ce studiază la aceeași facultate sau la alte facultăți, am pregătit excursii pentru iubitorii de natură, seri de jocuri pentru cei pasionați de jocuri de societate și avem seri de film pentru cei care iubesc să discute pe marginea unui scenariu bun.

 

Te așteptăm alături de noi!