StudHub UBB este o bază. Este de fapt un loc unde muniția și resursele stau la dispoziția bobocilor care trebuie să dea piept vieții de student. În Centrul de Învățare din cadrul Grădinii Botanice studenții participanți la programul StudHub UBB pot folosi spațiile destinate activităților de grup și workshop-urilor, au acces în sala de calculatoare cu conexiune la internet pe bandă largă, au posibilitatea de a lista și scana materiale pentru facultate. Aici, într-un cadru ce sprijină învățarea, pot să se pregătească pentru sesiune, pot să se documenteze înainte de pregătirea unui proiect sau unei lucrări semestriale.
Este însă o bază și în sensul că SutdHub UBB are un rol important în dezvoltarea competențelor necesare succesului universitar și reușitei pe termen lung – la locul de muncă. O serie de workshop-uri sprijină studenții de anul I în procesul de adaptare la ceea ce înseamnă cerințele academice. Prin intermediul workshop-urilor studenții nu învață doar cum să se raporteze lun text științific sau cum să ia notițe, ci și cum să gestioneze stresul dinainte de examen, cum să dezvolte motivația de a învăța pentru examene, cum să-și stabilească eficient obiectivele personale și profesionale.
StudHub UBB reprezintă o bază și în sensul că formează o comunitate de sprijin fiindcă programele nu sunt legate numai de învățare. Le propunem studenților excursii regulate, seri de jocuri de societate, seri de filme. Toate acestea colorează programul cu scopul de a oferi studenților un mediul în care să găsească prieteni, să își dezvolte o rețeaua socială la care pot apela oricând au nevoie. În felul acesta putem construi împreună o comunitate în adevăratul sens am cuvântului.
Datorită colaborării fructuoase a cadrelor didactice care și-au asumat rolul de tutore sau de coordonator workshop, a voluntarilor care îi ajută pe colegii de an, și a studenților de anul I – conform planurilor noastre – studenții înscriși în acest program vor putea face față obstacolelor aferente vieții studențești și vor putea intra pe piața muncii cu o personalitate matură și cu un angajament profesional.
Top