A STUD-Hub BBTE egy bázis. Olyan hely, ahol muníció, erőforrások állnak az egyetemi életbe belecsöppenő gólyák rendelkezésére. A Botanikus Kertben található komplexumban csoport- és műhelymunkára alkalmas helyiségek, szélessávú internettel rendelkező számítógépterem, nyomtatási és szkennelési lehetőség áll a programban résztvevő diákok rendelkezésére, ahol a tanulást támogató környezetben tudnak felkészülni egy-egy szemináriumra vagy vizsgára, dokumentálódni egy-egy projekthez vagy beadandó dolgozathoz.

Bázis azonban abban az értelemben is, hogy segít megalapozni az egyetemi és munkahelyi sikerhez szükséges készségeket és képességeket. Műhelymunkák sorozata támogatja az elsőéveseket abban, hogy a középiskolástól teljesen eltérő oktatási és tanulási helyzetekhez alkalmazkodni tudjanak, megküzdjenek a vizsgastresszel, megtanulják megtalálni a saját motivációikat, kitűzni a saját személyes és szakmai céljaikat.

Bázis azért is, mert támogató közösséget épít, hiszen a STUD-Hub nem csak a tanulásról szól: rendszeres kirándulások, társasjáték-estek, filmestek színesítik a programot, ezeknek célja az, hogy a résztvevők valódi közösségként támogassák és segítsék egymást. A tutori és műhelyvezetői szerepet vállaló oktatók, az önkéntesként működő kortárs segítők és az elsőéves diákok együttműködésének eredményeként terveink szerint a programba jelentkező diákok sikeresen veszik majd az egyetemista élettel járó akadályokat, érett személyiséggel és szakmai elköteleződéssel lépnek a munkaerőpiacra, sikeresen alkalmazzák majd az itt elsajátított készségeket és képességeket.
Top